Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
40 dkg burgonya, 1 cső paprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, 2 dl tejföl, babérlevél, zellerlevél, ételízesítő, só, pirospaprika, liszt |
A megtisztított krumplit fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele 2-4 babérlevelet és egy kis csokor zellerlevelet egészben, fehér cérnával összekötözve. Adhatunk hozzá paprikát, lehetőleg piros színűt, pl. pritamint, meg egy paradicsomot is, mindkettőt közepes kockára vágva. Ha a krumpli megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne fél mokkáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük, kiszedjük a babért és zellerlevelet, és tálalhatjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Rendkívül tetszik a recept!Még nem csináltam meg így,de a holnapi nap lesz az,hogy a sertésragumat lecserélem erre a krumplilevesre!Az botos!Köszönöm!!!Kipróbálom!Csak nem tudom hogy lesz-e akkora fazekam hogy elég legyen az egész háznak!Mert ez tuti hogy fincsi lesz!
Kedves Kímár László, remélem jól sikerült a leves! Üdv: Francipapa leánya