recept: Magyaros krumplileves, Kifőzde
Magyaros krumplileves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg burgonya,
1 cső paprika,
1 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
2 dl tejföl,
babérlevél, zellerlevél,
ételízesítő, só,
pirospaprika, liszt



A megtisztított krumplit fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele 2-4 babérlevelet és egy kis csokor zellerlevelet egészben, fehér cérnával összekötözve. Adhatunk hozzá paprikát, lehetőleg piros színűt, pl. pritamint, meg egy paradicsomot is, mindkettőt közepes kockára vágva.

Ha a krumpli megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet és simára keverjük.

Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne fél mokkáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük, kiszedjük a babért és zellerlevelet, és tálalhatjuk.
Én egy kevés citromlevet is teszek hozzá a tányéromba.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hamisgulyás
 erdélyi krumplileves
 lebbencsleves
 Mamma Valéria
 frank krumplileves

Forrás: Saját recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.25. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 9 órája (2024-05-02 21:17:45 - 2.33)
Hozzászólások:

Kímár László (2018-02-09 00:00:00):
Rendkívül tetszik a recept!Még nem csináltam meg így,de a holnapi nap lesz az,hogy a sertésragumat lecserélem erre a krumplilevesre!Az botos!Köszönöm!!!Kipróbálom!Csak nem tudom hogy lesz-e akkora fazekam hogy elég legyen az egész háznak!Mert ez tuti hogy fincsi lesz!

Faragó Judit (2018-04-24 00:00:00):
Kedves Kímár László, remélem jól sikerült a leves! Üdv: Francipapa leánya

Megjegyzés a recepthez